Predsjednik VSTS

Tegeltija: Pravosuđe radi pod pritiskom i u teškim uslovima

  • 11.08.2018. 13:17

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Milan Tegeltija rekao je danas Srni da dobijena prijeteća poruka, koja svojim sadržajem upućuje na to da iza nje stoje određeni radikalni islamistički krugovi, pokazuje pod kavim teškim uslovima i pritiskom radi pravosuđe u BiH.

Nepoznato lice uputilo je juče prijeteće SMS poruke nosiocima najviših funkcija pravosudnih institucija BiH. 

"Prijetnje nosiocima pravosudnih funkcija sigurno su i rezultat atmosfere pritisaka i osporavanja od određenih političkih faktora koji ne mogu da se pomire sa činjenicom da nemaju kontrolu nad pravosuđem i uticaj na njega", istakao je Tegeltija. 

On je rekao da upravo te osobe i politički faktori, koji vrše pritisak na pravosuđe, jer ne mogu da ga kontrolišu, pokušavaju osporavati rad nosilaca pravosudnih organa na svakom mogućem mjestu i na svaki mogući način. 

"To, sasvim sigurno, daje krila svima onima koji bi da se obračunaju sa pravosuđem iz raznih razloga, koristeći pri tome i metode prijetnji i zastrašivanja", rekao je Tegeltija. 

Tegeltija je naglasio da, bez obzira na prijetnje, oni nastavljaju da rade svoj posao profesionalno, nezavisno i u skladu sa zakonom. 

Prijeteće poruke juče su, osim Tegeltije, dobili i predsjednik Suda BiH Ranko Debevec, potpredsjednik VSTS BiH Ružica Jukić, potpredsjednik VSTS-a Jadranka Lokmić Misirača, te tužilac ovog tužilaštva Dijana Kajmaković i sudija Suda BiH Hasiji Mašović. 

Тагови: