Predsjedavajući Savjeta ministara

Tegeltija: Potrebno otvoriti pregovore sa MMF-om za novi aranžman

  • 07. Apr 2021.08:32

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da će, ukoliko Međunarodni monetarni fond /MMF/ ubrzo ne otvori pregovore da BiH dobije novi aranžman, zatražiti od direktora te međunarodne finansijske institucije da direktno pokrene pregovore, jer je nedopustivo da se o tome ne razgovara.

"Mi smo insistirali na tome da aranžman mora da se nastavi i da je BiH opredijeljena za ovaj aranžman", rekao je Tegeltija za sarajevsko "Oslobođenje", govoreći o sinoć održanom sastanku sa evropskim čelnicima MMF-a.

On je istakao da je najvažnije da BiH dobije aranžman sa MMF-om, pri čemu nije mogao u ovom trenutku da procijeni koliko će to novaca biti.

"Žao mi je što su prošla tri i po mjeseca, a Misija nije otvorila pregovore sa BiH i to je, po mom mišljenju, najveći problem", konstatovao je Tegeltija.

Predsjedavajući Savjeta ministara u okviru redovnog proljetnog zasjedanja juče je putem video-linka razgovarao sa predstavnicima MMF-a o dosadašnjim realizovanim aktivnostima i mogućnostima novog aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom.