Novac na računu Centralne banke

Tegeltija o sredstvima MMF-a: Zamislite da dobijete novac, a banka vam ga ne želi isplatiti

  • 28.05.2020. 16:41

Problem sa sredstvima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koje i dalje stoje neiskorištena na računu kod Centralne banke BiH komentarisao je poslije današnje sjednice Savjeta ministara predsjedavajući Savejta ministara BiH Zoran Tegeltija.

Tegeltija je na pitanje novinara "ko koči odluku o njihovoj raspodjeli" prvo pojasnio da to više nisu sredstva MMF-a, već Vlada Federacije BiH, Republike Srpske i Distrikta Brčko.

"Na ta sredstva oni već plaćaju kamate i njihove obaveze teku. Ta sredstva se nalaze na računu Centralne banke, a dokad će to tako biti ja vam na to ne mogu odgovoriti. Nekoliko sam puta ponovio svoje stajalište da Centralna banka ima sve što je potrebno da bi ta sredstva isplatila jer ima potpisan memorandum sa onima kojima treba isplatiti sredstva", kazao je.

Očigledno je, kaže Tegeltija, da se guverner ne slaže sa tim stavom, da ima podršku i da ih želi uplatiti.

"To je isto kao kad vi dobijete od nekoga novac, a bankama vam neće da ih isplati. Razmišljajte kako bi se vi ponašali", slikovito je pojasnio predsjedavajući.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина