Predsjedavajući Savjeta ministara

Tegeltija: Nekorektan istup Turkovićeve

  • Izvor: Srna
  • 07.07.2021.17:41

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da mu je žao što je ministar inostranih poslova Bisera Turković istupila, u najmanju ruku, na nekorektan način u medijima, posebno imajući u vidu činjenicu da je mogla čuti šta je tačno rečeno na sjednici Predstavničkog doma da je bila prisutna, ili u krajnjoj liniji - informisati se direkto telefonskim putem u vezi sa odlukom o proglašenju Dana žalosti u BiH 11. jul.

"Kao predsjedavajući Savjeta ministara nikada nisam odbio niti jedan telefonski poziv, kao ni razgovor o bilo kom pitanju, pa tako ne bih ni o ovom", istakao je Tegeltija.

"S obzirom da ministarka Turković nije bila prisutna na sjednici Predstavničkog doma, a što joj je jedna od obaveza u ministarskom mandatu, ponoviću ono sto sam i tad odgovorio, a to je da je Ministarstvo inostranih poslova juče tek krajem dana dostavilo prijedlog odluke da se 11. juli proglasi Danom žalosti na teritoriji BiH i da će Savjet ministara i tu odluku razmatrati na nekoj od narednih sjednica", pojasnio je Tegeltija.

Da li će odluka biti izglasana ili ne, rekao je predsjedavajući Savjeta ministara, zavisi od toga kako će se o njoj izjasniti ministri, saopšteno je iz Savjeta ministara.