Međunarodni praznik rada

Tegeltija: Neke privilegije moraju postati prošlost

  • 30.04.2020. 10:46

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija povodom 1. maja - Međunarodnog praznika rada, uputio je čestitku sindikatima, radnicima i građanima u BiH, uz poruku da neke privilegije moraju postati prošlost, a solidarnost sadašnjost i budućnost.

Navodeći da se ove godine Međunarodni praznik rada obilježava u vrijeme globalne pandemije uzrokovane virusom korona, Tegeltija je zahvalio svima, naročito doktorima, zdravstvenim i svim drugim radnicima, rudarima, poljoprivrednicima i vozačima koji ulažu ogromne napore u ispunjavanju trenutnih prioriteta da se sačuvaju ljudski životi i obezbijedi da građani imaju sve što je potrebno.

On je uputio zahvalnost i građanima koji odgovornim ponašanjem pomažu društvu u savladavanju izazova.

"Naši dalji prioriteti su pokrenuti privredne aktivnosti, ojačati domaće firme, sačuvati i vratiti radna mjesta. Svi nivoi vlasti, u skladu sa definisanim nadležnostima, moraće učestvovati u ostvarivanju ovih prioriteta. Neće biti lako, ali neke privilegije moraju postati prošlost, a solidarnost naša sadašnjost i budućnost", poručio je predsjedavajući Savjeta ministara.

On je pozvao sve građane da se i u vrijeme praznika pridržavaju mjera nadležnih organa o zaštiti kako bi se što prije vratili ekonomskim temama i stvorili uslove da svaki radnik može dostojanstveno živjeti od svog rada, te istakao da u ostvarivanju ovog cilja u Savjetu ministara imaju iskrenog partnera.

"Uvjeren sam da ćemo pobijediti aktuelnu krizu, ne samo mi nego i cijeli svijet, i uz podršku svih građana iskreno vjerujem da ćemo naredne godine u ovo vrijeme biti jači", navodi se u prvomajskoj čestitki Tegeltije.
 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.