Predsjedavajući Savjeta ministara BiH

Tegeltija: Najoštirije osuđujem izjavu i stav Bisere Turković

  • 11.12.2020. 21:36

Najoštirije osuđujem izjavu i stav ministarke spoljnih poslova Bisere Turković u večerašnjoj informativnoj emisiji televizije Face u kojoj poziva na ukidanje Republike Srpske, a legitimno izabranog predstavnika srpskog naroda u Predsjedništvu BiH gospodina Dodika poredi sa Hitlerom, rekao je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH za ATV.

Hitno izvinjenje srpskom narodu!

"Zahtjevam hitno izvinjenje minisatrke Turković srpskom narodu, a posebno malobrojnim članovima porodica koje su uspjele preživjeti strahote fašističke ideologije, zbog skanadaloznih, diskriminatorskih i uvredljivih izjava izrečenih na račun srpskog naroda i njegovih legitimnih predstavnika i izražavam duboku zabrinutost zbog trenda neuvažavanja drugih naroda od strane bošnjačkih nosilaca funkcija u zajedničkim instituacijama", kaže Tegeltija za ATV.

"Izjava gospođe Turković ne samo da ne priliči ministru spoljnih poslova bilo koje zemlje, već duboko vrijeđa osjećaje i oživljava strahote koje je srpski narod preživio u Drugom svjetskom ratu".

Mržnja prema Srbima važnija od diplomatije

"Poređenje koje je gospođa Turković napravila večeras, direktno je usmjereno protiv Republike Srpske, srpskog naroda, ali i protiv smirivanja političkih tenzija u BiH i jasan je pokazatelj da je mržnja prema Srbima važnija od diplomatije i opstanka BiH kao zajednice ravnopravnih naroda", poručio je Tegeltija za ATV.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник