Predsjednik VSTS-a

Tegeltija: Kada sam u Sarajevu ili FBiH, postajem meta

  • 28.11.2020. 18:51

Predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija nakon saopštenja o snimku koji se pojavio u medijima, a za kojeg je naglasio da je montiran, oglasio se novim saopštenjem.

Saopštenje prenosimo u potpunosti:

"S obzirom da je obavljanje moje dužnosti predsjednika VSTS-a sa sjedištem u Sarajevu, izloženo izuzetno snažnom protivustavnom i protivzakonitom ugrožavanju mog fizičkog i ličnog integriteta, sa ciljem moje eliminacije sa mjesta predsjednika VSTS-a, a koje, iako je potpuno neustavno i nezakonito, nailazi na odobravanje jednog dijela javnosti, medija, pa i dijela međunarodne zajednice i OHR -a, pred mene se danas, nažalost, postavlja jedno osnovno pitanje?

Da li u tako nemogućim, opasnim, protivustavnim i elementarno nesigurnim uslovima mogu, fizički, dalje da budem prisutan u Sarajevu ili Federaciji BIH uopšte, a da ne budem dozvoljena meta svake moguće nezakonitosti, uključujući u nekoj krajnjoj liniji i ugrožavanje mog života. Postalo je posve jasno, kada sam u Sarajevu ili FBiH, ja sam dozvoljena meta svake moguće nezakonitosti bez ikakavih granica. 

Svaka moguća nezakonitost ili nezakoniti atak na moju ličnost u mom slučaju postaje potpuno dozvoljen pa čak i poželjan", stoji u saopštenju Milana Tegeltije, predsjednika VSTS-a.