Tadićeva i Sarajlija usaglasile djelovanje u predmetima o respiratorima

  • 05.04.2021. 15:16

Tužilaštvo kantona Sarajevo baviće se predmetom koji se odnosi na pismo doktora sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu /KCUS/ o upotrebljivost respiratora, dogovorili su glavni tužioci BiH Gordana Tadić i Kantona Sarajevo Sabina Sarajlija.

"S obzirom na to da Tužilaštvo BiH od ranije postupa u predmetu, koji je otvoren prije podizanja optužnice u predmetu "Novalić i drugi", a koji se odnosi na pomoć počiniocu poslije počinjenog krivičnog djela od više osoba, Tužilaštvo je preduzimalo radnje i nastavlja rad u tom predmetu", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Kantonalno tužilaštvo, na osnovu medijskih objava, u skladu sa svojim nadležnostima, formiralo je predmet koji se odnosi na pismo doktora sa KCUS o upotrebljivost respiratora u liječenju pacijenata u Kliničkom centru, teškim posljedicama po zdravlje i život pacijenata, kao i drugim problemima u funkcioniranju takozvanog kovid odjeljenja, u kojem će postupati u narednom periodu.

Glavni tužioci BiH Gordana Tadić i Kantona Sarajevo Sabina Sarajlija usaglasile su detalje koordinisanog djelovanja tužilaštava u radu na predmetima koji se odnose na upotrebu respiratora na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu /KCUS/.

Sagovornice su razgovarale o aktuelnim dešavanjima u proteklih nekoliko dana u vezi sa respiratorima ACM 812A i liječenjem kovid 19 pacijenata na KCUS, kao i daljim aktivnostima tužilačkih i pravosudnih institucija.

Na sastanku je dogovoreno da će ova dva tužilaštva u okviru tih predmeta hitno djelovati koordinisanim aktivnostima, te razmjenjivati prikupljene informacije i dokaze radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su respiratori ACM 812A stavljeni u funkciju i korišteni za liječenje pacijenata oboljelih od kovid 19.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)