Uživo na ATV-u od 14 i 17 časova

Sve spremno za inauguraciju u Predsjedništvu BiH FOTO

  • 20.11.2018. 13:04

U zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu sve je spremno za konstitutivnu sjednica Predsjedništva BiH na kojoj će biti inaugurisani Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić .

Početak konstitutivne sjednice zakazan je za 14.00 časova, a direktan prenos možete da pratite na programu Alternativne televizije i ATV portalu.

Kako javlja reporter ATV-a sa lica mjesta, u Predsjedništvu je sve spremno za inauguraciju.Vlada veliko interesovanje novinara.

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Predsjedništva u Sarajevu sva tri izabrana člana Predsjedništva BiH, nakon što im predsjednik Centralne izborne komisije BiH Branko Petrić uruči sertifikat kojim se potvrđuje njihov izbor, izgovoriće tekst zakletve koji glasi: 

"Ovim se zaklinjem da ću savjesno obavljati datu mi dužnost, poštovati Ustav BiH, sprovoditi Opšti okvirni sporazum za mir i njegove anekse u cijelosti, štititi i unapređivati ljudska prava i osnovne slobode, te brinuti o interesima i ravnopravnosti svih naroda i građana". 

Tekst ove zakletve oni će pročitati pred prethodnim sazivom Predsjedništva koji su činili Mladen Ivanić /PDP/ iz Republike Srpske, te Dragan Čović /HDZ/ i Bakir Izetbegović /SDA/, oba iz FBiH. 

Pošto svaki novoizabrani član pojedinačno potpiše tekst zakletve, postupak njihovog svečanog uvođenja u dužnost, smatra se završenim. 

Milorad Dodik, srpski član predsjedništva RS  u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu u 17 časova organizuje svečani prijem za više stotina domaćih i stranih zvanica.Na programu Alternativne televizije i ATV portalu uživo pratite svečani prijem. 

Svečanom prijemu prisustvovaće i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić predvodiće danas u Istočnom Sarajevu delegaciju Vlade koja će prisustvovati svečanom prijemu koji organizuje srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.