Sarajevo

Sutra imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara

  • 04.12.2019. 19:16

Dvije tačke dnevnog reda sutrašnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH - imenovanje stalnih komisija i imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH dobiće podršku.

Očekivanja su ovo nakon današnjeg tročlnog Kolegijuma, a potom i Proširenog kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Kako kaže predsjedavajući Predstavničkog doma do kraja godine biće imenovani i ministri i njihovi zamjenici u toj instituciji.

"Zaista na moju radost to će se sutra, očekujem, i desiti, tako da ćemo završiti i taj dio dugoočekivanog procesa imenvanja i potvrđivanja imenovanja mandatara za predsjedavajućeg Savjeta ministara. Poslije toga očekujemo da će procesi ići u skladu sa predviđenim procedurama, dostave imena za ministre i zamjenike ministara. Procedure provjere koje će provesti CIK i Sipa. Tako da do karja godine očekujemo da ćemo biti u prilici da imenujemo kompletan Savjet ministara BiH", rekao je istakao je Denis Zvizdić, predsjedavajući PD Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon što je Komisija za pripremu izbora predsjedavajućeg i članova Savjeta ministara u roku i po Poslovniku završila posao jasno je da će sutra biti potvrđeno imenovanje Tegeltije, kaže predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu. Uvjeren je da će do kraja godine biti i kompletiran sastav ove institucije. Košarac napominje da je taj posao trebalo da bude završen prije više od godinu dana.

"Mi smo bili spremni odmah da to radimo po implementaciji izbornih rezultata i preuzimanja mandata. No, imali smo situaciju kakvu jesmo. Ja očekujem da će sutra predsjedavajući iznijeti ekspoze i plan rada Savjeta ministara na jedan argumentovan način, utemeljen, sadržajan, programski vrlo jasno definisan i vjerujem da ćemo iz aspekta različitih političkih stajališta imati parlamentarnu rasparavu u PD i da ćemo sutra potvrditi imenovanje Zorana Tegeltije u funkciji predsjedavajućeg Savjeta ministara", istakao je Staša Košarac, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u PD BiH.

 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)