Odluka suda

Štrajk radnika "Zenicatransa" nezakonit

  • 20.01.2020. 18:51

Opštinski sud u Zenici donio je presudu kojom se štrajk Sindikalne podružnice preduzeća "Zenicatrans - prevoz putnika" proglašava nezakonitim i zabranjuje se njegovo dalje provođenje na lokaciji autobuske stanice u ovom gradu.

Ovom presudom se tuženom Sindikatu nalaže da u roku od 15 dana deblokira autobusku stanicu, te da u istom vremenskom roku tužiocu - gradu Zenica nadoknadi troškove postupka od 1.440 KM.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović izrazio je nadu da će se deblokada autobuske stanice, u skladu sa očekivanom presudom, desiti u najkraćem mogućem roku, prenosi portal "Kliks".

On je pozvao Sindikat i radnike "Zenicatransa" da prihvate prijedlog o isplati tri zaostala lična dohotka sa doprinosima i toplim obrokom, te da se uzdrže od bilo kakvih postupaka koji će dalje ugroziti njihovo zdravlje, status, ali i uzrokovati štetu njihovim sugrađanima.

"Da smo iskreno za oporavak `Zenicatransa` potvrđuje i spremnost da finansiramo najbolju revizorsku kuću koja će napraviti presjek stanja u preduzeću i uraditi plan njegove sanacije", istakao je Kasumović.