Susret Čović-Plenković

Što prije okončati proces formiranja vlasti

  • 30.08.2019. 15:53

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Dragan Čović rekao je da je neophodno što prije okončati proces formiranja vlasti na svim nivoima uz dogovor, kompromis i pronalaženje zajedničkog stava pri sprovođenju potpisanog sporazuma između HDZ-a BiH, SNSD-a i SDA kao izbornih pobjednika među svojim narodima.

Čović, koji je danas u Zagrebu razgovarao sa predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem, naglasio je snažnu opredijeljenost zvaničnika Hrvatskog narodnog sabora uključivanju BiH u EU i NATO, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH. 

"Predstavnici hrvatskog naroda u BiH su na tom putu istinski predvodnici, što su dosljednim poštivanjem ovih spoljnopolitičkih ciljeva BiH na primjerima i pokazali", istakao je Čović. 

Plenković je, tokom razgovora o političkoj situaciji u BiH i Hrvatskoj, kao i o daljoj privrednoj saradnji dvije zemlje, istakao snažno zalaganje Vlade Hrvatske za što brže priključivanje BiH EU i NATO-u. 

On je naveo da su prepoznati konzistentni stavovi predstavnika hrvatskog naroda u BiH, koji snažno podržavaju put BiH prema EU i NATO-u. 

Plenković je naglasio da su ti procesi neophodni za stabilnost, mir, te privredni napredak BiH. 

"Hrvatska će kao član EU i NATO-a biti i dalje snažan zagovornik takve politike i pomoći BiH na tom putu", rekao je Plenković, te dodao da je u BiH pri izradi zajedničkih politika važno uvažavanje prava i interesa tri konstitutivna naroda.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.