Staša Košarac za ATV

To što je Zvizdić rekao je uvreda

  • 17.07.2018. 22:41

"Naš stav je potpuno jasan, mi smo još prilikom izbora Denisa Zvizdića, odbacili politiku Denisa Zvizdića i SDA. Mi smo već tada uočili da će on nastaviti sa atacima na Republiku Srpsku i naše nacionalne interese. Uvreda je to što je rekao Denis Zvizdić. Mi smo svjedoci da sve vrijeme članovi SDA od Alije Izetbegovića, Bakira Izetbegovića, pa sada i Denis Zvizdić vrše atake na Republiku Srpsku i na naše nacionalne interse", istakao je Staša Košarac, šef Kluba SNSD-a u Parlamentu BiH u Večernjim vijestima ATV-a, a komentarišući izjavu Denisa Zvizdića da "bilo koji narod u BiH nema svoje dvije države, da bosanski Srbi imaju svoju državu BiH, a Srbi koji žive u Srbiji, imaju svoju državu i ona se zove Srbija".

Košarac je istakao da je nacionalni interes očuvanje Republike Srpske i njenih ustavnih kapaciteta, i da je to najveća snaga Republike Srpske. Naglasio je i da ne postoje bosanski Srbi, kako je rekao Denis Zvizdić, i da su Srbi jedan narod ma gdje da žive. 

"Činjenica koja zabrinjava je da SDS i PDP ćute. Oni su kolege Denisa Zvizdića, zajedno sjede u institucijama BiH, i iskreno da vam kažem očekivao sam danas da oni reaguju. Nažalost, nisu reagovali, što potvrđuje naš odnos prema politikama Saveza za promjene koji mi u potpunosti odbacijem. Najmanje što su mogli da urade je da pozovu Denisa Zvizdića da se izvine", istakao je Košarac.

Košarac se osvrnuo i na izjavu Denisa Zvizdića da se ne sjeća da je u ime Savjeta ministara obećao dva miliona KM pomoći za 12 projekta u Srebrenici.

"Politika SDA, Bakira Izetbegovića i Denisa Zvizdića je bila takva da se ospori razvoj Republike Srpske na svakom mjestu. Bilo da je riječ o političkom pitanju, bilo da je riječ o ekonomskom. Njihova sprega sa SDS-om osporava finansiska sredstva Republici Srpskoj, a vidimo i da u Savjetu ministara zajedno blokiraju sredstva obećana na infrastrukturnoj konferenciji Srebrenici još 2015. godine, što je krajnje nedopustivo i nepristojno iz jednog porstog razloga što je Republika Srpska ispoštovala sve dogovore na toj konferenciji", naglasio je Košarac.

On je istakao da je svoje obaveze i obećanja ispoštovala i Srbija, ali da su zbog pobjede na lokalnim izborima kadrova SNSD-a u Srebrenici, sretstva Savjeta ministara blokirana.   

 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић