Ministarstvo bezbjednosti BiH

Stiže 150 kontejnera za nova migrantska naselja

  • 24.11.2020. 09:32

Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara, sa ministrom Selmom Cikotićem na čelu, umjesto najavljenih deportacija, radi na otvaranju novih migrantskih naselja u koje bi trebalo da u 150 kontejnera bude smješteno oko 3.000 migranata, piše "Dnevni avaz".

Cikotić priprema postavljanje 150 kontejnera, doniranih iz Austrije, koji će, nakon dopremanja u BiH, biti podijeljeni u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije, piše list.

U jedan kontejner trebalo bi da bude smješteno 20 migranata.

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić, koji se nalazio u izolaciji, rekao je da ga niko zvanično nije ni obavijestio niti kontaktirao u vezi sa projektom postavljanja novih migrantskih naselja u Sarajevskom i Tuzlanskom kantonu.

Savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman naveo je da se na realizaciju potpisanog sporazuma o readmisiji državljana između BiH i Pakistana može čekati i do godinu jer sve zavisi od političke volje Predsjedništva BiH, s jedne, i pakistanskog predsjednika, s druge strane, koji su nadležni za ratifikaciju tog sporazuma.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)