Predsjedavajući Kluba Srba uPD PS BiH

Stevandić: Šarovićev alibi za opstanak u vlasti

  • 14.10.2019. 13:26

Predsjedavajući Kluba Srba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić izjavio je Srni da predsjednik SDS-a Mirko Šarović, tvrdnjama da SNSD blokira rad Parlamentarne skupštine BiH, pokušava da nađe alibi za opstanak u fotelji koju je izgubio na izborima.

"To je pokušaj da bude nelegitimni predstavnik iz Republike Srpske, opstajući isključivo radi dogovora sa (predsjednikom SDA) Bakirom Izetbegovićem", ocijenio je Stevandić.

Stevandić je rekao da bi i Izetbegović želio da promijeni skupštinsku većinu, ali to je nemoguće.

"Sve što radi Šarović, u suštini, pravljenje je odstupnice za Izetbegovića da se što duže ne formira Savjet ministara, jer su on, Dragan Mektić i Igor Crnadak ministri koji odgovaraju Izetebegoviću, ali nemaju politički legitimitet i dovoljan broj glasova. To je razlog blokade, a ne odluka nas u Parlamentarnoj skupštini", napomenuo je Stevandić.

On je istakao da nije tačna tvrdnja da SNSD blokira rad parlamenta, već je Šarović taj koji učestvuje u blokadi da bi opstao u svojoj fotelji.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović smatra da rad Parlamentarne skupštine BiH blokira SNSD, a prati ga HDZ i ponovo navodi da, ukoliko se, kako kaže, nastavi sa blokadom treba iskoristiti sve metode, poput promjene parlamentarne većine.