Afera "Respiratori"

Šta se nalazi u ruksaku koji je danas poznata voditeljka u Mostaru predala Fahrudinu Solaku?

16:51, 06.06.2020.
Izvor: avaz
Suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite danas je viđen u Mostaru. On je osumnjičen u predmetu “Respiratori” zajedno s Fadilom Novalićem, federalnim premijerom, i Fikretom Hodžićem, vlasnikom ”Srebrene maline”.

Kako javljaju izvori portala Avaz, Solak je u kafiću “School” duže vrijeme sjedio sam i nije se odvajao od telefona. On se i 25. aprila vraćao upravo iz Mostara kada je u Konjicu u saobraćajnoj nesreći pao s motocikla i zadobio teže tjelesne povrede. Zbog toga mu je ruka još u gipsu..

U jednom trenutku nakratko mu se pridružila poznata TV voditeljka iz Mostara Ana Bavrka. Ona je Solaku samo predala ruksak s nepoznatim sadržajem i udaljila se.

Inače, u aferi “Respiratori”, u kojoj je Solak jedan od ključnih aktera, pojavljuje se i ime atraktivne voditeljke Ane Bavrke kao stručne osobe u firmi “Srebrena malina”, čija je osnovna djelatnost prerada i konzerviranje voća i povrća.

Bavrka je po profesiji diplomirani inžinjer radiološke tehnologije, a diplomu je stekla na Fakultetu zdravstvenih studija u Mostaru.

Nju je, naime, vlasnik firme “Srebrena malina” Fikret Hodžić angažovao kao stručnu osobu kako bi firma mogla dobiti dozvolu za uvoz medicinske opreme.