Koordinacija Srba iz Mostara

Sredstvima Vlade Srbije prave puteve za povratnička naselja

  • 22.08.2018. 13:43

Sredstvima koja je Koordinacija Srba iz Mostara dobila od Vlade Srbije finansirano je asfaltiranje 1.300 metara puta u povratničkom naselju Dabićevina kod Mostara, a u toku je i postavljanje rasvjete u više povratničkih naselja na području Mostara, izjavio je potpredsjednik Koordinacije Radislav Tubić.

Tubić, koji je i nosilac Srpske liste za Hercegovačko-neretvanski kanton, navodi da je izgradnja puta na Dabićevini gdje živi 46 srpskih porodica koštala 116 hiljada KM i da su ljudi godinama čekali na ovaj put, ali nisu bili među prioritetima lokalne vlasti. 

Tubić napominje da je u realizaciji projekta ovog puta učestvovao i grad Mostar sa 30 hiljada KM. 

On dodaje da je u neposrednoj blizini ovog naselja na lokalitetu "Bošnjaci" počela sanacija puta dugog oko 120 metara, čime je obezbijeđeno da hitna pomoć može doći do kuće porodice koja ima nepokretnog člana. 

"U toku je postavljanje rasvjete na lokacijama u povratničkim naseljima koja nisu osvijetljena. Još 2009. i 2010. godine uspjeli smo, uz pomoć Vlade Republike Srpske, postaviti dio rasvjete u srpskim povratničkim naseljima. Sada nastojimo obezbijediti sredstva da završimo ono što je preostalo", kaže Tubić. 

Prema njegovim riječima, novcem Vlade Srbije biće finansirana sanacija puteva u povratničkim naseljima, dio novca će biti izdvojen za kulturne manifestacije od značaja za srpski narod, a u planu je i izgradnja dva igrališta, čime bi bili stvoreni preduslovi za osnivanje sportskog društva. 

Vlada Srbije dala je u junu saglasnost da Koordinaciji Srba Mostar bude upućena jednokratna finansijska pomoć od 125 hiljada evra za realizaciju projekata od interesa za srpsku zajednicu u tom gradu. 

Pomoć je donirana u okviru projekata pomoći opštinama i gradovima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH od pet miliona evra koje je uplatila Vlada Srbije. 
 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.