Kantonalni sud Sarajevo

Srećku Trifkoviću još tri mjeseca pritvora

  • 28.01.2019. 13:03

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je za tri mjeseca pritvor Srećku Trifkoviću koji se dovodi u vezu sa ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u sarajevskom naselju Alipašino Polje, te sa krivičnim djelom teška krađa, izjavila je Srni portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Prema njenim riječima, pritvor je produžen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti. 

Trifković je uhapšen krajem oktobra prošle godine, a osim njega, u pritvoru se nalazi i Miloš Obradov koji se takođe dovodi u vezu sa ubistvom dvojice policajaca i kome je krajem prošle godine produžen pritvor za dva mjeseca. 

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su u njih pucali kradljivci automobila. 

Šehović je ubijen na mjestu događaja, dok je Vujinović preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu od posljedica ranjavanja.