Za infrastrukturne projekte

Srebrenici i Istočnoj Ilidži 950 hiljada KM

  • 29.10.2018. 13:40

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirko Šarović potpisao je danas sa načelnicima opština Srebrenica i Istočna Ilidža Mladenom Grujičićem i Marinkom Božovićem, ugovore o dodjeli 950.000 KM sredstava Savjeta ministara BiH za prioritetne infrastrukturne projekte.

Riječ je o sredstvima iz klirinškog duga Ruske Federacije uplaćenih BiH, pri čemu je Srebrenici pripalo 500.000, a Istočnoj Ilidži 450.000 KM, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH. 

Grujičić je naveo da će sredstva biti utrošena za četiri projekta, te izrazio zahvalnost za zalaganje i podršku Šarovića. 

"Sredstva će biti utrošena za asfaltiranje tri putna pravca i rekonstrukciju liftova, koji su dobili jednoglasnu podršku Skupštine opštine Srebrenica i čija realizacija će biti u interesu svih građana", istakao je Grujičić. 

Božović je naveo da su opštini Istočna Ilidža, ugovorom dodijeljena sredstva za projekat zaštite izvorišta vode za piće Sarajevsko polje. 

"Ugovor je značajan ne samo za građane Istočnog Sarajeva nego i mnogo šire, jer je riječ o zaštiti izvorišta sa kojeg se snabdijeva cijelo Sarajevo", istakao je Božović. 

Šarović je izrazio zadovoljstvo zbog zaključenja ugovora o dodjeli sredstava, jer se na taj način direktno pomažu lokalne zajednice kojima je ubrzani infrastrukturni i ekonomski razvoj ključni prioritet.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.