Goran Broćeta

Srbi spremni da spriječe proslavu "oslobođenja" Drvara

15:33, 04.08.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ Goran Broćeta poručio je da su Srbi spremni da organizuju prosteste i spriječe proslavu "oslobođenja" Drvara, koju je za 13. septembar najavio Kantonalni odbor HDZ-a iz Livna.

Povodom najava kantonalnog odbora HDZ-a Livno da će 13. septembra, na dan kada je cjelokupno srpsko stanovnoštvo izbjeglo iz Drvara, organizovati proslavu "oslobođenja" Drvara, Broćeta je rekao da Srbi taj dan iščekuju sa velikom zebnjom. 

"Ono što sam čuo jeste da su upućene pozivnice hrtvatskim generalima koji su učestvovali u `Oluji` i na ovim prostorima poslije te akcije. Ukoliko se to dogodi, mi Srbi smo spremni da organizujemo proteste i spriječimo proslavu `oslobođenja` Drvara", naglasio je Broćeta. 

Broćeta je napomenuo kako srpski narod, koji većinski naseljava opštinu Drvar, ima veliku podršku iz Republike Srpske i Srbije. 

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je Srni da je 13. septembar najtužniji dan za Drvarčane. 

"To je dan kada mi je uništeno djetinjstvo i kada smo polomljenog srca otišli u tuđinu. Ta rana nikada ne zacjeljuje bez obzira što vrijeme prolazi i što smo se vratili u Drvar", poručila je Runićeva.