Odbor za zaštitu prava Srba

Srbi da se ne plaše za budućnost

  • 17.04.2020. 10:17

Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH (FBiH) poželio je srećan Vaskrs svim Srbima u ovom entitetu, uz poruku da se ne boje za budućnost jer su u proteklih 80 godina prevladali mnoga zla.

U saopštenju iz Odbora napominju da se u proteklih 80 godina Srbima desilo sve najgore moguće - od genocida do protjerivanja, dok su sada suočeni sa naseljavanje migranta u srpska sela.

"Ove godine na Božić policajci FBiH su upadali u srpske kuće tražeći zastave i grbove, napisali su 20 prijava Srbima zbog nošenja Badnjaka. A na Vaskrs nam u srpska sela dovodi 4.000 migranata iz Azije i Afrike. Svaki pravoslavni srpski praznik oni nas podsjete na 1941. godinu", saopšteno je iz Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH.

Iz Odbora navode da su u FBiH iskoristili svjetsku pandemiju da tamo odakle su protjerali Srbe nasele muslimane iz Azije i Afrike.

Odbor za zaštitu prava Srba naglašava da to sve rade da iz Bihaća, grada koji je 1941. godine u rekordnom roku od mjesec dana uspio da se "riješi" 14.000 Srba, da se riješi većinskog naroda, i da se napravi poslije Jasenovca najveće gubilište u Drugom svjetskom ratu na području Balkana - Garavice.

U saopštenju se podsjeća da Garavice nisu bile logor, da u terminologiji genocida imaju naziv lokacija za uništenje i podsjeća da je Bihać dao tri muslimana ministra u Vladi Nezavisne Države Hrvatske.

Iz Odbora za zaštitu prava Srba pozivaju Srbe u FBiH i porijeklom iz krajeva koji su sada u sastavu tog entiteta da se ne plaše i ističu da Srbi Visoke krajine nemaju pravo na strah.

"Srbi u Krajini i Federaciji, poslije svega što im se desilo u posljednjih 80 godina, nemaju nikakvu bojazan šta će se desiti u budućnosti. Sve najgore što se moglo desiti, desilo se - od genocida, uništenja, protjerivanja, i sada naseljavanja migranata", navodi se u saopštenju.

Iz Odbora za zaštitu prava Srba poručuju Srbima u FBiH da proslave Vaskrs i sačuvaju glave.

"Sadašnja pandemija će proći, proći će i zabrana kretanja i okupljanja. Čim ukinu zabrane kretanja i okupljanja, mi ćemo se okupiti. Okupićemo se u Lipi, tamo gdje su na kostima Srba napravili migrantski centar. Onima koji i danas sanjaju da Srba nema, njima poručujemo - biće nas sve više na mjestima gdje vi najviše želite da nas nema", poručeno je iz Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH. 

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.