Potpredsjednik SNSD-a

Špirić: SDS i PDP su dio "probosanskog" bloka

  • 13.11.2019. 10:26

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić istakao je da je poražavajuće što se stiglo do stadijuma da se institucije Republike Srpske ruše i devalviraju iz Republike Srpske i to sasvim jasno ilustruje istrajavanje SDS-a i PDP-a na izmjenama Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i ignorisanje zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske.

"Sve je jasnije da su i oni dio probosanskog bloka kojeg priziva, priželjkuje i organizuje SDA i niko to više iz SDS-a i PDP-a ni ne krije u svojim javnim istupima", izjavio je Špirić Srni.

On je naglasio da je "očigledno da se sadašnje vizije SDS-a i PDP-a podudaraju s pogledima kolega iz SDA i njihovim viđenjem BiH u kojoj nema Republike Srpske, odnosno ima samo njena prazna ljuštura".

"Pokušaj izmjena Poslovnika, koje svakako nisu ni moguće bez pravnog nasilja, poruka je javnosti Republike Srpske da ne očekuju jedinstvo srpskih stranaka u Sarajevu jer poziv na dogovor SDS i PDP shvataju kao slabost, a ne političku zrelost", rekao je Špirić, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

On je istakao da će vrijeme, koje će biti izgubljeno zbog ličnih sujeta i slabosti, biti faktura koju će narod Republike Srpske ponovo ispostaviti na istu adresu već idućeg oktobra na biračkim mjestima. 

Тагови: