Predsjedavajući Doma naroda PS BiH

Špirić: Očekujem da će se Njemačka založiti za kandidatski status BiH

  • 21.07.2020. 16:14

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je da očekuje da će se Njemačka založiti da BiH što prije dobije status zemlje kandidata, po mogućnosti do kraja njemačkog predsjedavanja Savjetu EU.

Špirić je tokom današnjeg sastanka u Sarajevu sa ambasadorom NJemačke u BiH Margret Uber, u svojstvu člana ad hok Političke radne grupe za ubrzanje procesa evropskih integracija BiH, sagovornicu upoznao o realizaciji prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Uberova je Špirića upoznala o prioritetima njemačkog predsjedavanja, koje se, kako je naglasila, dešava u vrijeme velikih zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih izazova u cijelom svijetu, pa i u EU.
Prema njenim riječima NJemačka, koja je uvijek bila jedan od glavnih zagovornika evropskog puta BiH, smatra da zemlje regiona imaju jasnu perspektivu za članstvo u EU.

Sagovornici su zaključili da su bilateralni odnosi BiH i NJemačke veoma dobri i prijateljski, te da ih u tom pravcu treba dalje nastaviti unapređivati.

Špirić je zahvalio Uberovoj za dosadašnju podršku NJemačke, kao i za donacije koje Vlada te zemlje već godinama upućuje putem tehničke i finansijske razvojne saradnje

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.