Potpredsjednik SNSD-a

Špirić: Mektićev krajnji cilj - ukidanje MUP-a Republike Srpske

  • 22.07.2018. 10:40

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić smatra da je stvarni cilj izjava ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića ukidanje Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, te da je posljednji čas da poziv na rušenje institucija Srpske dobije institucionalni odgovor.

Špirić je napomenuo da je MUP Republike Srpske s velikom mukom i autoritetom predsjednika Srpske Milorada Dodika i srpskog naroda u cjelini sačuvan, te da je bestijalno pozivati roditelje da čuvaju djecu od predstavnika ovog ministarstva ili migrante naseljavati na povratnička srpska ognjišta.

Prema njegovim riječima, nije tu riječ samo o "totalnom moralnom posrnuću" jednog čovjeka koji se slučajno zatekao na funkciji ministra bezbjednosti, već je riječ o nečemu dubljem.

"Upućivati takve riječi prema pripadnicima MUP-a Republike Srpske iz kojeg je, kako reče potekao, posebno prema njegovom rukovodstvu, prema predsjedniku Republike Srpske i njegovoj porodici i mnogim drugima, u stvari govori da čovjeku treba pomoć", rekao je Špirić Srni reagujući na Mektićevu izjavu da "vrh MUP-a Srpske diluje drogu".

On je ocijenio da svaki javni nastup Mektića vodi njegovoj potpunoj delegitimizaciji.

Špirić kaže da tako bude kada "čovjek koji je u ratu, o čemu postoje njegovo priznanje i validni dokazi, prodavao kradene spomenike, zloupotrebljavao saobraćajna dokumenta, prikrivao saobraćajne nezgode do zastare od kojih su djeca ostajala sa trajnim invaliditetom, nekažnjeno kadrovanjem SDS-a postane ministar".

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник