Savjet ministara BiH

Socijalisti podržavaju kandidaturu Tegeltije

  • 17.12.2018. 15:43

Socijalistička partija /SP/ dala je danas na konsultacijama u Sarajevu punu podršku predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za kandidaturu Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta minsitara BiH, izjavio je predsjednik Izvršnog odbora ove partije Slobodan Protić.

"Smatramo da je to kvalitan izbor. Riječ je o čovjeku ogromnog političkog, ali i iskustva u privredi. Vjerujemo da može biti više nego uspješan predsjedavajući Savjeta ministara", rekao je Protić novinarima. 

On je dodao da Socijalistička partija doživljava Tegeltiju kao svog kandidata, jer je riječ o partiji koja je iz istog koalicionog formata. 

"Ovdje smo zajedno i u Republici Srpskoj smo zajedno sa svojim koalicionim partnerima iz SNSD-a i DNS-a", naglasio je Protić. 

On je napomenuo da tokom današnjih konsultacija nije bilo riječi o raspodjeli resora, te da će o tom pitanju biti razgovarano direktno sa Tegeltijom. 

"Kad je riječ o ambicijama Socijalističke partije, mi ćemo biti dio Savjeta ministara sa našim kadrovima i ponudićemo najbolje ljude koje imamo. Očekujemo jedno ministarsko mjesto", naglasio je Protić. 

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić nakon konsultacija u Predsjedništvu BiH rekao je da će ova stranka biti konstruktiva i pomoći da BiH što prije dobije funkcionalne vlasti na svakom nivou. 

Šepić je istakao da je neophodno stati iza jedne politike ravnomjernog regionalnog razvoja i evropskog puta, zbog čega očekuje najširi politički dogovor. 

On je rekao da će nastaviti razgovorati u vezi sa učešćem Nezavisnog bloka u vlasti. 

Razgovorom sa predsjednikom Nezavisnog bloka okončane su konsultacije, jer se predstavnici HDZ-a BiH nisu odazvali.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина