Staša Košarac

SNSD traži odgađanje sjednice Predstavničkog doma

  • 11.01.2019. 11:27

Predsjedavajući SNSD-ovog Kluba u Predstavničkom domu Staša Košarac rekao je da će ta stranka tražiti odgađanje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH,koja bi trebalo da bude održana 17.januara. 

Na dnevnom redu je izbor parlamentarnih komisija i tijela, a Košarac kaže da nema nikakvog smisla ulaziti u bilo kakve procese izbora,jer se ne zna ko je većina na zajedničkom nivou. Uz to,besmisleno je, kaže, da novi saziv Parlamenta usvaja zakone aktuelnog Savjeta ministara BiH, koji djeluje u tehničkom mandatu.

Došli bi u situaciju da predsjedavajući Denis Zvizdić, ministri Mirko Šarović i Dragan Mektić predlažu zakone, a potom glasaju o njima u Predstavničkom domu, što je,kaže, nedopustivo i zbog toga bi,kako kaže, trebalo otkazati najavljenu sjednicu.

Novi saziv Predstavničkog doma konstituisan je 06.decembra,a u Kolegij je izabran i predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić, koji će do izbora novog saziva obavljati dvije nespojive funkcije. Istovremeno u klupama Predstavničkog doma i Savjeta ministara sjede i Mirko Šarović i Dragan Mektić. 

Nakon konstituisanja Predstavničkog doma, Predsjedništvo je imalo rok od 15 dana da uputi ime kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara, ali to nije urađeno jer su Šefik Džaferović i Željko Komšić uslovili svoju podršku nastavkom NATO puta BiH.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.