Staša Košarac

SNSD odbacuje politiku ucjena 

  • 12.01.2019. 12:38

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da SNSD snažno odbacuje politiku ucjena i uslovljavanja, koju prema predstavnicima srpskog naroda u zajedničkim institucijama pokušavaju da provode zvaničnici SDA i Željko Komšić, kojeg je upravo ta partija bošnjačkim glasovima instalisala u Predsjedništvo BiH.

"Volja srpskog naroda izražena na proteklim opštim izborima moraće da se poštuje ili zajedničke institucije neće raditi", rekao je Košarac kometarišući izjavu Komšića da će podržati izbor Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara ukoliko se usvoji dokument pod nazivom "Godišnji nacionalni program za NATO". 

Košarac je ocijenio da su Komšićeve poruke opasne, posebno poruka da ne bi imao ništa protiv da odlazeći Savjet ministara sa Denisom Zvizdićem na čelu ostane u tehničkom mandatu naredne četiri godine. 

"Željko Komšić očigledno govori ono što misle u SDA i u nekim ambasadama u Sarajevu koje rade protiv Republike Srpske i srpskog naroda. To su opasne namjere da se ponovo u zajedničkim institucijama izigra izborna volja srpskog naroda i mi to itekako prepoznajemo", poručio je Košarac. 

On je pozvao srpske ministre u tehničkom mandatu Mirka Šarovića, Dragana Mektića i Igora Crnatka da podnesu ostavke na ministarske pozicije i u potpunosti preuzmu poslaničke mandate na koje ih je narod u Republici Srpskoj izabrao. 

"Svaki dalji ostanak Šarovića, Mektića i Crnatka u odlazećem Savjetu ministara BiH predstavlja podršku politici ucjena i uslovljavanja, koju provode SDA, Željko Komšić i dio predstavnika međunarodne zajednice u Sarajevu", naglasio je Košarac. 

On je ponovio stav SNSD-a da ne treba birati stalne komisije Predstavničkog doma parlamenta BiH sve dok Predsjedništvo BiH ne imenuje novog predsjedavajućeg Savjeta ministara i dok se precizno ne definiše struktura vlasti u zajedničkim institucijama BiH. 

"Mi ne želimo da produžavamo život Savjetu ministara BiH u tehničkom mandatu. Tražimo da se u potpunosti i bez ikakvog uslovljavanja provede izborna volja srpskog naroda izražena na proteklim opštim izborima", zaključio je Košarac.

Тагови:
  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок