Povećan priliv migranata

Služba za poslove sa strancima radiće i vikendom

  • 16.08.2018. 15:25

BiH će nastaviti jačanje kontrole granice, a zbog povećanog priliva migranata na području u nadležnosti Terenskog centra Bijeljina Služba za poslove sa strancima BiH organizovaće rad i tokom vikenda, dogovoreno je danas na sastanku u Sarajevu Operativnog štaba za pitanje migracija u BiH.

Konstatovano je da raste pritisak migranata na istočnu granicu BiH, ali i da daje rezultate pojačanje Graničnoj policiji BiH koje pružaju Agencija za istrage i zaštitu, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela i MUP Srpske, što je vidljivo i po znatno većem broju odvraćenih migranata pri pokušaju ilegalnog ulaska u BiH, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH. 

Korišćenje kapaciteta ovih agencija biće nastavljeno, te je predsjedavajući Štaba Dragan Mektić naveo da je iz budžetske rezerve izdvojeno oko 460 hiljada KM za plaćanje troškova smještaja i ishrane policijskih službenika. 

Operativni štab prihvatio je i ponudu Federalne uprave policije da budu ispomoć Graničnoj policiji BiH, tako da će i policajci iz FBiH biti raspoređeni na najugroženije dijelove granice BiH. 

Nakon određivanja lokacija prihvatnih centara za migrante, koji su usaglašeni sa predstavnicima lokalnih zajednica, iduće sedmice će početi rekontrukcija objekata u Bihaću i Ušivku kod Sarajeva, dok se istovremeno vrši adaptacija objekta hotela Sedra u Cazinu u kojem se već nalazi 150 migranata, uglavnom porodica sa djecom, a iduće sedmice biće smješteno još 50 lica. 

Štab je prihvatio da privremeni prihvatni centar bude u objektu "Agrokomerca" u Velikoj Kladuši, a Mektić je najavio da će uskoro posjetiti ovu opštinu i sa predstavnicima ove lokalne zajednice razgovarati o preostalim tehničkim detaljima.  
 

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)