Prvobitno bila otkazana

Sjednica Savjeta ministara u tehničkom mandatu održana telefonom

  • 03.12.2019. 19:35

Sjednica Savjeta ministara u tehničkom mandatu, koja je bila zakazana za juče, pa zvanično otkazana ipak je održana - ali telefonom. Odlazeći ministri nastavili su uhodanu praksu donošenja bitnih investicionih odluka telefonom. Izmeđuostalog usvojen je Razvojno-investicioni program institucija BiH vrijednosti projekata skoro četiri milijarde maraka.

"Naknadno je  otvorena telefonska sjednica na kojoj je bilo, ne znam sad koliko, ne mogu vam tačno reći koliko je bilo tačaka, ali bilo je sigurno 70 odsto onih tačaka koje su bile zakazane u dnevno  redu za sjednicu koju smo trebali da imamo. Mi smo se izjasnili o tim tačkama i poslije sam obaviješten da je većina ministara na toj telefonskoj sjednici glasala za te tačke i da su te tačke usvojene", izjavio je Dragan Mektić, ministar bezbjednoti BiH.

Na dnevnom redu među 43 tačke bilo je i  razmatranje imenovanja novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu. O tome na telefonskoj sjednici, kako Mektić kaže, nije bilo riječi.

"Pa nije bilo juče, dakle nije bila sjednica, pa ništa se po tom pitanju nije ni događalo", dodaje Mektić.

Zakazivanje, pa otkazivanje, pa telefonska sjednica samo potvrđuju diskutabilno ponašanje trenutnog saziva Savjeta ministara, kaže predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu. 

"Poslije izbornog procesa koji je obavljen u oktobru 2018 godine postoji nova struktura koja treba da definiše strukturu institucija ali isto tako i sve ostalo. Prema tome bilo je potpuno neopravdano da Savjet ministara, zato to i kažem da je loša praksa, stalno radio na tome  da obnovi određene konkurse, ubrza konkursne procedure, kako bi struktura ova, koja je u nelegitimnom Savjetu ministara imala svoje strukture u nekim pozicijama direktora agencija ili ne znam nečega drugoga. Tako da mislim  da Savjet ministara nije mogao da donosi kredibilne odluke jer ni sam nije kredibilan", izjavio je Staša Košarac, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u PD.

Za sutra je,kako Košarac kaže, planirana sjednica Kolegija Predstavničkog doma, nakon toga ubrzo će uslijediti i prošireni Kolegij, a do kraja sedmice i sjednica Predstavničkog doma na kojoj bi trebale bit izabrane komisije, kao i potvrda imenovanja Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.