Neslaganja u dopinu dnevnog reda

Sjednica Savjeta ministara koja je otkazana prošle sedmice

  • 18.10.2018. 07:50

Savjet ministara BiH trebalo bi da danas održi sjednicu koja je 10. oktobra otkazana jer su ministri iz reda hrvatskog naroda najavili da neće prisustvovati.

Prema saznanjima Srne u Savjetu ministara, sjednica je tada bila otkazana zbog neslaganja povodom zahtjeva za dopunu dnevnog reda. 

Savjet ministara bi danas trebalo da razmatra prijedlog odluke o izdavanju garancije BiH po Ugovoru o zajmu za Koridor "pet ce" u Republici Srpskoj između Javnog preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" i Evropske banke za obnovu i razvoj. 

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH i informacija o primopredaji kasarne "Ušivak" u Hadžićima, objavljeno je na sajtu Savjeta ministara. 

Pred ministrima će se naći informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 30. juna i informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar-jul. 

Na sjednici će biti riječi i o prijedlogu odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31. decembra 2019. godine. 

Savjet ministara razmotriće prijedlog strategije protivminskog djelovanja BiH 2018-2025, sa prijedlogom finansijskog plana za sprovođenje strategije i informaciju o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2019. godinu. 

Na dnevnom redu sjednice su informacija o održavanju trećeg sastanka Pododbora za trgovinu, industriju, carinu i oporezivanje između EU i BiH 18. oktobra u Briselu i informacija o održavanju trećeg sastanka Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo između EU i BiH u Briselu 25. oktobra. 

Sjednica je zakazana za 12.00 časova.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина