Oglas za posao

SIPA traži radnike, javno objavljene pozicije i plate

  • 03.04.2019. 19:29

SIPA zapošljava pet novih radnika, kojima nudi plate od hiljadu do hiljadu i po maraka. Oglas je objavila Agencija za državnu službu, a one koji su dobro upoznati sa radom Agencije za istrage i zaštitu, začudilo je to što je za svako radno mjesto, javno, ponuđena i plata. 

Oglas tako više podsjeća na one koji smo navikli da viđamo svakodnevno u novinama, kada se uz određena zanimanja odmah  kao primamljiva  ponuda nudi i plata. 

"Stručni savjetnik za međunarodnu i međuagencijsku saradnju, plata 1298,63 KM. Šef Odsjeka, plata 1545,99 KM. Viši stručni saradnik - inžinjer za hardver i mreže, plata 1117,88 KM. Stručni saradnik za statusna pitanja i evidencije, plata 998,95 KM. Viši  stručni saradnik – analitičar, plata 1117,88 KM", stoji u oglasu SIPA-e.

Ovaj konkurs začudio je i bivšeg direktora SIPA-e.. Sredoje Nović kaže da je objava plata neuobičajena praksa. S druge strane, kaže Nović, čudno je i to što se konkurs objavljuje prije izbora novog Saziva savjeta ministara BiH. 

"Ono što je zaista neuobičajeno jeste da saopštavaju i plate. Je l to onda znači da će i da bi morali saopštavati plate i od direktora, i njihovih svih rukovodnih organa do najnižeg u SIPI. Prosto je nevjerovatno  šta je njih rukovidilo da saopštavaju kolike su plate", kaže Sredoje Nović, bivši direktor SIPA-e.

Zašto su se u Agenciji za istrage i zaštitu odlučili na ovaj neuobičajan potez,  nisu nam odgovorili na uredno poslat upit.  Konkurs je otvoren a kancelarije u Mostaru i Istočnom Sarajevu, a rok za prijave na oglas je 17. april.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)