Sa njemačkog broja

SIPA otkrila osobu koja je prijetila Miloradu Dodiku

  • 29.11.2018. 20:24

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) utvrdili su identitet lica koje je u ponedjeljak, 26. novembra, uputilo prijetnje predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i članovima njegovog kabineta, o čemu je Tužilaštvu BiH dostavljen odgovarajući izvještaj, saopšteno je danas iz ove policijske agencije.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici Sipe odmah nakon zaprimanja prijave preduzeli potrebne mjere i radnje da bi utvrdili identitet lica koje je uputilo prijetnje. 

Sa njemačkog broja je na telefon u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH 26. novembra upućen poziv tokom kojeg je lice počelo da vrijeđa Dodika i njegove saradnike govoreći "da će ih sve zapaliti". 

U kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH rekli su da su prijetnje upućene zbog postavljanja zastave Republike Srpske u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva. 

Prijetnje su prijavljene generalnom sekretaru Predsjedništva BiH Zoranu Đeriću, koji je o tome obavijestio Sipu. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.