Pod lažnim imenom

Sin ministra krao lovačke pse, pa ih prodavao širom BiH i Srbije

  • 15.11.2019. 08:14

Armin Arnaut, sin Mensada Arnauta (A-SDA), ministra privrede u BBK, pod lažnim imenom Enes, ukrao je više lovačkih pasa pa ih preprodavao širom BiH i Srbije.

Ove sramotne informacije krile su se dugo od javnosti, ali su procurile kad je dvadeset lovaca Društva “Biserna” iz Goražda potpisala peticiju i prijavu koju su uputili PU Goražde, Federalnom MUP i SIPA u kojoj raskrinkavaju Arnauta.

– Sa područja Lovačkog društva “Biserna”, sekcija Faočići, nestalo je više lovačkih pasa. Došli smo do saznanja da pse krade Armin Arnaut te smo preko kolega na području Šapca u Srbiji te u Višegradu i Livnu dobili fotografije naših nestalih pasa. Dobili smo i poruke koje su kupci naših pasa razmjenjivali s Arnautom – navode u prijavi.

S druge strane, Mensad Arnaut, ministar privrede, kaže da se to sve njemu i njegovom sinu pokušalo montirati prošle godine i da to radi isključivo jedan čovjek – Nusret Mršo.

– Ništa od navoda za koje ste me pitali, nije tačno! Ljudi su ljubomorni, žele da nam naude. Kakvi psi, kakvo oružje – kaže Arnau i dodaje da su sve istrage protiv njegovog sina obustavljene.

Upitan za prijavu protiv njegovog sina Armina koju je FUP zbog prevare podnio Goran Vukosavljević iz Arilja, ministar je odgovorio: “Ma, nema ni od toga ništa, to je sve izmišljeno.”

Vukosavljević, međutim, tvrdi drugačije. On kaže da ga je Armin Arnaut prevario za 600 evra.

– Prodao mi je psa koji nije vrijedio ni p**ljiva boba. Rekao mi je da pas košta 1.200 evra, pa smo se dogovorili da mi da pola novaca, da vodim psa u Srbiju na probu i da će mi vratiti novac ukoliko pas ne bude odgovarao. Našli smo se ujutro na benzinskoj pumpi u Ustiprači, dao sam mu novac, a on meni psa – govori juče Vukosavljević.

Prijetio Vukosavljeviću

Nakon tri dana Vukosavljević je pozvao Arnauta i tražio da mu vrati novac, a on će njemu psa.

– Opsovao mi je majku i rekao da je novac potrošio. Zvao sam ga nekoliko puta, a on mi je prijetio, psovao, na kraju mi je rekao da će doći u Arilje s jaranima i da će me ubiti – kaže na kraju Goran Vukosavljević.

I ovo nije jedini slučaj. U posjedu Avaza je prepiska Arnauta s brojnim vlasnicima ukradenih pasa

Potpisnici zahtjeva

Peticiju i prijavu potpisali su: Ejub Mršo, Eniz Adžem, Emir Pljevljka, Elvir Mršo, Izet Mršo, Sulejman Suljagić, Mirza Bećirspahić, Fadil Nurković, Munib Šehović, Midhat Šehović, Nusret Mršo, Anel Bećirspahić, Elvir Arnaut, Mirzet Mutapčić…

(Avaz)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.