Šest ljekara iz dvije porodične ambulante u Zenici u izolaciji

  • 31.03.2020. 16:51

Dva medicinska tima iz dvije porodične ambulante u Zenici nalazi se u samoizolaciji, a nakon što su bili u kontaktu sa pacijentom inficiranim koronavirusom, saznaje "Avaz". 

Ova saznanja potvrdila je dr. Selvedina Sarajlić-Spahić, direktorica Doma zdravlja Zenica, kazavši da se radi o mjerama predostrožnosti.

- U izolaciji je određen broj ljudi, koji su bili u kontaktu s kritičnim pacijentom. Međutim, moram napomenuti da je osoblje imalo zaštitnu opremu, kao i pacijent koji je došao - kaže Sarajlić-Spahić.

Ističe da će se zdravstvenim radnicima uraditi bris, a ukoliko se ispostavi da je on negativan na koronavirus, biće vraćeni na posao.

- Radi se o ambulantama Potok i Blatuša, a iz obje ambulante su po tri uposlenika poslata u izolaciju. Moram istaći da su naši uposlenici bili itekako odgovorni, koristili su zaštitnu opremu. Međutim, oni se iz mjera predostrožnosti prate. To je preporuka epidemiologa i mi je poštujemo - kaže Sarajlić-Spahić.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.