Objavio kandidaturu za Predsjedništvo BiH

Šepić: Ni lijevo, ni desno, nego sredinom i naprijed

  • 09.06.2018. 16:45

Politička konvencija Nezavisnog bloka održana je danas u Sarajevu, gdje je zvanično predstavljen njihov kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda.

Senad Šepić, kandidat Nezavisnog bloka za člana Predsjedništva BiH, je na početku svog obraćanja podsjetio da je u Parlamentu BiH 10. septembra 2017. godine osnovana ta stranka, a da su se sada na istom mjestu okupili da zvanično predstave kandidata za člana Predsjedništva BiH.

"Danas ponovo ovdje zvanično objavljujem svoju kandidaturu i zahvaljujem svim ljudima koji nas podržavaju u misiji da Bosni i Hercegovini ponudimo drugačiju politiku. Nadu umjesto straha, rješenje umjesto konflikta, budućnost umjesto prošlosti", kazao je Šepić.

Podsjetio je da je došao u Sarajevu na studije s vizijom o boljem društvu, napominjući da još uvijek teži društvu gdje će svi imati jednaku šansu i gdje će svi imati priliku da zasnivaju svoje porodice, a ne samo odabrani. 

"Moji roditelji odgajali su me da budem dobar čovjek, dobar komšija, da budem vjernik, da klanjam, postim, da poštujem druge i drugačije", rekao je Šepić. 

Istakao je da je prošlo više od 20 godina od rata, a da su političke elite od tada napravile privatnu zemlju. 

"Ne želim puno govoriti o njima. Mi želimo Bosnu i Hercegovinu srednjeg puta, jer su je izvarali i oni lijevi, i oni desni. Ni lijevo, ni desno, nego sredinom i naprijed. Vidjeli smo da je to najbolji put.", istakao je Šepić. 

Poručio je da ne želi pričati o lažnom patriotizmu, nego želi raditi u korist svih obespravljenih. 

"Neću nikad dozvoliti da se u Predsjedništvu BiH priča o slabljenju i cijepanju BiH. Želim zemlju u kojoj radnici imaju bolje plate, u kojoj penzioneri imaju bolje penzije, u kojoj učenici i studenti imaju bolje obrazovanje", kazao je Šepić. 

Napomenuo je da je on u Parlamentu jedan od najaktivnijih parlamentaraca. 

"Moje vizije oslikavale su drugačiju viziju BiH. Do sada poznati kandidati za ovu poziciju su zarobljeni u prošlosti. Eksponenti su ljevice ili desnice. Zbog toga nam je potrebna nova politika", poručio je Šepić.

Istakao je da će Nezavisni blok ponuditi viziju koja će osloboditi potencijale naše zemlje i pokrenuti evropsku BiH. 

"Danas sam još ubjeđeniji da je podjedanko razaraju i desni nacionalizam i lijevi populizam. Duboko vjerujem u ovu zemlju i siguran sam da sa novom vizijom možemo naprijed", rekao je Senad Šepić.