Sanja Vulić

"SDS i PDP podržali odluke Džaferovića i Komšića kako bi ispunili želje zapadnih ambasada"

  • Извор: СРНА
  • 27.10.2021. 21:07

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da prvi put od Dejtona, od kad je Republika Srpska dobila pravo da se brani od preglasavanja u BiH, u Narodnoj skupštini Republike Srpske nije zaštićen srpski nacionalni interes.

"Večeras nije oslabljen dignitet i autoritet Milorada Dodika, već su PDP i SDS ponizili Republiku Srpsku i pokazali svoje pravo lice. Sramna je činjenica da su poslanici te dvije stranke podržali odluke Šefika DŽaferovića i Željka Komšića kako bi ispunili želje zapadnih ambasada i tako zadali udarac ustavno zagarantovanim pravima Republike Srpske. PDP i SDS se vraćaju na sarajevsku političku scenu već sutra, a u Federaciji BiH im i jeste mjesto", naglasila je Vulićeva.

Ona je rekla da su čestiti Srbi opozicije i SNSD sa koalicionim partnerima još jednom dokazali zrelost i odanost Republici Srpskoj koja je iznad svega.

"Žalosno je da je večeras dokazanim izdajnicima draže da se konačna odluka štetna po entitetski interes donosi u memljivoj zgradi Predsjedništva, a ne u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Nakon posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, nakon večerašnje sramote PDP-a i SDS-a, srpski narod i Republiku Srpsku u Sarajevu brani samo Milorad Dodik i SNSD. Hvala SDS-u i PDP-u što ste pokazali svoje pravo lice. Sad definitivno znamo da više sa vama ne treba da gubimo vrijeme kada branimo interese Republike Srpske", poručila je Vulićeva.

Ona je naglasila da će izdajnike prvom prilikom narod kazniti demokratskim putem, jer nije teško prepoznati njihove laži i podaništvo.

"Vi ste svojim postupcima dokazali da ste roba sa cijenom, a rekla bih i rokom trajanja", ocijenila je Vulićeva.

Prema njenim riječima, večerašnji postupak SDS-a je dokaz da su zapravo oni u toj, neraskidivoj, koalicionoj vezi sa SDA, dok su pojedinci i u finansijskoj.

"Sarajevski izvođač radova Milan Radović nije smio podržati interese srpskog naroda jer gradi velelepnu zgradu sa najkontroverznijim bošnjačkim biznismenom u centru Sarajeva. Zato je i izdao interese srpskog naroda", istakla je Vulićeva.

Sa druge strane, PDP-ova Jelena Trivić pokazala je da je postala samo provokator i jeftini populista koja kad treba stati iza srpskih interesa pobjegne iz parlamenta.

"Javljaju mi da je Nebojša Vukanović već sedam dana u Kataru kod poznatog estetskog hirurga. Pitam samo kojim novcem sve to plaća kad stalno kuka da nema para? Da nije pratnja Biseri Turković", upitala je Vulićeva. 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)