Opšti izbori

SDS i PDP podržaće SNSD u Federaciji BiH

  • 07.07.2018. 19:20

SDS i PDP podržaće SNSD u Federaciji. Svoje kandidate, osim u Mostaru, neće imati. SNSD hoće, a dobiće podršku i SDS-a 1990, Šešeljevih radikala i Zavičajnih socijaldemokrata.

"Što se tiče ostalih dijelova Federacija, SDS neće izlaziti na izbore. Jer smatram ukoliko izađemo sa svojom listom možemo samo da napravimo štetu. Pozvaćemo naše građene, Srbe, da daju podršku onim ljudima za koje smatraju da im mogu vjerovati", istakao je Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a.

"Mi ćemo podržati listu koja bude, da bude jedna, da bi Srbi imali svoje predstavnike", istakao je Mladen Ivanić, predsjednik PDP-a.

U SNSD-u znaju da se jedinstvenom srpskom listom može poboljšati položaj Srba u Federaciji. To je i jedini razlog što su odlučili da kandiduju svoje ljude.

"Sve političke stranke iz Republike Srpske trebaju biti jedinstvene u zaštiti njihovih prilično ugroženih interesa. Tako da smatramo da sve stranke iz Republike Srpske treba biti jedinstvene, ponavljam, da ostave sujetu, kao što smo je i mi ostavili prilikom prijave imena te liste i da uradimo sve što se može uraditi da Srbima iz Federacije bude bolje", istakao je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a.

"To je najveća sigurnost da će kompletno biračko tijelo svoje glasove, koje će povjeriti toj listi, praktično dati glas za nešto što će biti produktivno za njih. A potrebno je da imamo u vidu da Srbi u Federaciji imaju veoma loš položaj i da se taj položaj mora mjenjati", istakao je Petar Đokić, predsjednik SP-a. 

Iako je sve skoro načelno dogovoreno, vremena za odluke još ima. Političkim partijama iz Srpske ostaje da se do 9. jula dogovore o "srpskoj listi" u Federaciji.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.