HDZ BiH

SDA spremna da žrtvuje strateške interese u korist vlastitih

15:02, 20.07.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
HDZ BiH ocijenio je da su bošnjački politički predstavnici iz SDA jasno i nedvosmisleno spremni da u korist vlastitih žrtvuju strateške i infrastrukturne interese cijele BiH, te poručio da neće dopustiti da se više troši vrijeme na produktovanje krize, što se odražava na evroatlantske integracije.

Iz HDZ-a BiH navode da će nastaviti da rade sa partnerima da BiH profunkcioniše kao normalna država, evropska, u kojoj će tri konstitutivna naroda do kraja biti ravnopravna. 

"Svi koji žele konkretan napredak, posebno partneri na bošnjačkoj i srpskoj strani s kojima smo ušli u postizbornu saradnju, moraju prihvatiti da nećemo dopustiti zavlačenje i trošenje vremena na produktovanje kriza što se odražava i na evroatlantske integracijske procese i aktivnosti s kojima već uveliko kasnimo", poručuju iz HDZ-a BiH. 

HDZ BiH smatra velikom obavezom da upozori partnere i ukažemo im na svu pogubnost svjesnog opstruisanja implementacije izbornih rezultata, skrećući pažnju na teme koje nisu u fokusu javnosti i prozivajući se međusobno. 

"HDZ BiH i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora nisu i neće biti dio problema i opstrukcija, te i ovom prilikom pozivamo partnere iz SDA i SNSD-a na zajednički pronalazak rješenja i povratak međusobnog povjerenja kako bi napravili iskorak, kako između nivoa BiH i entiteta, tako i unutar FBiH", navodi se u saopštenju.