Formiranje vlasti u FBiH

SDA, DF I SBB potpisali zajedničku izjavu o formiranju vlasti

  • 17.05.2019. 18:22

Predsjednici SDA Bakir Izetbegović, DF-a Željko Komšić i SBB-a Fahrudin Radončić potpisali su danas u zgradi Predsjedništva BiH zajedničku izjavu kojom su utvrdili principe i prioritete djelovanja, kako su ga nazvali, "patriotskog bloka" u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.

U tekstu zajedničke izjave naglašava se da su DF, SBB i SDA odlučili "da formiraju snažan patriotski politički blok koji će, kao dio zakonodavne i izvršne vlasti na nivou BiH i Federaciji BiH", djelovati sa prioritetima među kojima su i "odbrana suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog uređenja BiH" i "očuvanje mira, stabilnosti i bezbjednosti u zemlji". 

Prioriteti potpisnika su i "ubrzanje procesa integrisanja BiH u EU inoviranjem i intenzivnom implementacijom Reformske agende i hitna aktivacija Akcionog plana za članstvo BiH u NATO-u i napredak BiH u procesu integrisanja u NATO putem redovnog usvajanja godišnjih akcionih planova", prenose federalni mediji. 

U tekstu izjave se ističe da će prioriteti biti i "ostvarivanje zastupljenosti konstitutivnih naroda i Ostalih u institucijama na svim nivoima vlasti u skladu s ustavima, usvajanje ekonomskih reformi i izgradnja boljeg poslovnog okruženja sa ciljem jačanja domaće ekonomije i otvaranja novih radnih mjesta i snažnija finansijska i organizacijska podrška mjerama koje će obezbijedti održivi povratak prognanih i raseljenih lica". 

Među navedenim prioritetima je i reorganizacija ministarstava u Vladi FBiH "kako bi bila uspostavljena racionalnija, efikasnija i funkcionalnija struktura Vlade".
 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.