Predsjedništvo BiH

Savjet ministara za sedam dana da dostavi informaciju o migranatima

  • 06.11.2019. 19:58

Predsjedništvo BiH izrazilo je danas nezadovoljstvo što Savjet ministara u tehničkom mandatu još nije dostavio informaciju u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH, te zatražilo da to bude učinjeno u roku od sedam dana.

Predsjedništvo BiH će po dobijanju te informacije zakazati vanrednu sjednicu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH nakon redovne sjednice.

Na sjednici je usvojen izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za prvih šest mjeseci ove godine.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je Sporazum između Savjeta ministara u teničkom mandatu i Vlade Srbije o saradnji na realizaciji Projekta auto-puta/brzog puta Sarajevo-Beograd-Sarajevo, zatim dodatnog protokola šest o trgovini uslugama, uz Sporazum o izmjeni i pristupanju Centralnoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini /CEFTA 2006/.

Prihvaćena je i nota sporazuma između Savjeta ministara u tehničkom mandatu i Vlade Njemačke o finansijskoj saradnji za prošlu godinu, te ugovora o zajmu /Projekat javnog prevoza Sarajevo/ između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je sporazum između Savjeta ministara u tehničkom mandatu, koje predstavlja Ministarstvo finansija i trezora i Švajcarske, koju predstavlja Državni sekretarijat za ekonomske poslove /SECO/ u vezi sa odobravanjem finansijskog doprinosa u obliku donacije za projekat "Prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci".

Predsjedništvo BiH prihvatilo je poziv predsjednika Kine Sija Đinpinga za učešće na Samitu Centralne i Istočne Evrope i Kine, koji će biti održan 15. i 16. aprila naredne godine u Pekingu.

Na današnjoj sjednici članovi Predsjedništva prihvatili su i poziv predsjednika Pariškog foruma mira Paskala Lamija za učešće na Drugom pariškom forumu, koji će biti održan od 11. do 13. novembra u Parizu, a delegaciju BiH predvodiće predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić.

Predsjedništvo je prihvatilo i poziv predsjednika Slovenije Boruta Pahora za posjetu toj zemlji 4. i 5. decembra, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Prihvaćen je i poziv za učešće na panelu na visokom nivou o temi "Perspektiva mladih u multilateralizmu" u okviru Generalne konferencije Uneska, koja će biti održana 12. novembra u Parizu, gdje će BiH predstavljati ministar civilnih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Adil Osmanović, koji je i predsjednik Komisije BiH za Unesko.

U saopštenju se dodaje da će Predsjedništvo BiH pozvati predsjednika Austrije Aleksandera van der Belena i predsjednika Crne Gore Milu Đukanovića u zvaničnu posjetu BiH.

Predsjedništvo BiH je na sjednici donijelo odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Velike Britanije o međunarodnom drumskom prevozu, sporazuma o međusobnoj naučnoj i tehničkoj saradnji u oblasti fizike visokih energija između BiH i Evropske organizacije za nuklearna istraživanja /CERN/.

Na sjednici je odobreno zaključivanje memoranduma o saradnji između Centralne izborne komisije BiH i Državne izborne komisije Slovenije o saradnji u oblasti izborne administracije, dodaje se u saopštenju.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.