Savjet ministara o nadzornom tijelu za sprovođenje revidirane strategije

  • 24.02.2021. 07:31

Savjeta ministara danas bi trebao da razmatra prijedlog odluke o formiranju nadzornog tijela za praćenje sprovođenja Revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina na nivou BiH.

Predlagač ove tačke je Ministarstvo pravde u Savjetu ministara.

Na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice na dnevnom redu sjednice je i prijedlog odluke o izmjeni odluke o osnivanju Mješovite komisije za sprovođenje osnovnog ugovora između BiH i Srpske pravoslavne crkve.

Na dnvnom redu je, u drugom krugu glasanja, i prijedlog odluke o dodjeli prostora Ministarstvu bezbjednosti u Savjetu ministara u svrhu uspostavljanja zajedničke kontakt-tačke za saradnju sa EUROPOL-om u prizemlju Zgrade prijateljstva između Grčke i BiH.

Ministarstvo bezbjednosti je predložilo da ministri razmatraju prijedlog odluke o uspostavljanju radne grupe za izradu prijedloga strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma za period od 2021. do 2026. godine i Prijedlog akcionog plana za sprovođenje Strategije.

Dnevnim redom je predviđeno i razmatranje prijedloga odluke o formiranju radne grupe za izradu dopune Procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma u BiH za period od 2021. - 2023. godine i Akcionog plana za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma u BiH za isti period.

Savjet ministara trebao bi da razmatra i prijedlog odluke o dodatku na platu službenicima u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Pred ministrima bi se trebao naći i Prijedlog programa rada Instituta za metrologiju BiH za 2021. godinu, kao i novi tekst Prijedloga pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Instituta za metrologiju BiH.

Na dnevnom redu je i Prijedlog programa rada Kancelarije koordinatora za reformu javne uprave za 2021. godinu.

Početak sjednice zakazan je za 12.00 časova, najavljeno je iz Savjeta ministar

Тагови: