Sarajevo

Savjet ministara: Izostanak šest ministara odgodio sjednicu

  • 03.10.2019. 13:58

Zbog odsustva šest ministara u tehničkom mandatu, sjednica Savjeta ministara, koja je trebalo da bude održana danas u Sarajevu, prekinuta je ubrzo nakon što je počela i odgođena je, a za popodne je zakazana telefonska sjednica.

"Na telefonskoj sjednici trebalo bi da bude razmatrana odluka o privremenom finansiranju institucija BiH do kraja godine", rekao je novinarima predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić.

Prema njegovim riječima, datum održavanja 178. redovne sjednice biće naknadno utvrđen.

"Neću da spekulišem o razlozima i činjenicama zbog kojih danas šest ministara nije prisustvovalo sjednici. Mogu reći samo da se neki od razloga koje sam dobio od njih u pisanoj formi odnose na smrtni slučaj u porodici, bolest, objektivne okolnosti", rekao je Zvizdić.

On je naveo da su danas prisutni čalnovi Savjeta ministara u tehničkom mandatu (Mirko Šarović, Igor Crnadak i on) dali saglasnost na odluku o privremenom finansiranju.

Sjednici nisu prisustvovali ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom manadatu Dragan Mektić, ministar odbrane Marina Pendeš, ministar civilnih poslova Adil Osmanović, ministar finanisja i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar pravde Josip Gribiša i zamjenik ministra transporta i komunikacija Saša Dalipagić.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина