Predsjedništvo BiH

Savjet ministara da dostavi prijedlog o smanjenju cijena rominga

  • 06.03.2019. 12:12

Predsjedništvo BiH danas je zadužilo Savjet ministara u tehničkom mandatu da u roku od sedam dana dostavi prijedlog sporazuma o pojeftinjenju usluga rominga u javnim mrežama mobilne komunikacije u regionu.

Nakon toga, Predsjedništvo BiH moglo bi da odobri potpisivanje sporazuma tokom drugog Digitalnog samita zapadnog Balkana, koji će biti održan u Beogradu 4. i 5. aprila, navodi se u saopštenju iz Predsjedništva BiH. 
  
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je tokom boravka u Briselu da će BiH sigurno biti zemlja koja će 5. aprila u Beogradu potpisati sporazum o pojeftinjenju roming usluga na zapadnom Balkanu. 

On je tada istakao da je Predsjedništvo BiH u cjelini spremno dati nalog i obezbijedi prihvatanje i podršku sprazuma o pojeftinjenju roming usluga za područje regiona. 

Dodik je napomenuo da potpisivanje sporazuma građanima BiH daje mogućnost jefitinijeg romniga u regionu, a svakako i smanjenje cijena rominga za zemlje EU do konačnog ukidanja tih troškova. 

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.