Ponovo na udaru MUP Srpske

Savjet ministara bi da Federalna policija izađe na granicu sa Srbijom

  • 09.11.2019. 19:23

Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice ponovo će se naći pred Savjetom ministara. 

Riječ je o sporazumu kojim se predviđa upućivanje predstavnika drugih policijskih agencija u odbranu istočne granice BiH, saznaje ATV. 

Sporazum je donio lično Dragan Mektić, a pred Savjetom ministara trebalo bi da se nađe u utorak pod tačkom 26 koja se odnosi na stanje u oblasti migracija u BiH čiji je predlagač Ministarstvo bezbjednosti. ATV je u posjedu  sporazuma u čijem članu 10 stoji da "Potpisivanjem sporazuma od strane Ministarstva bezbjednosti, Granične policije BiH i MUP-a RS prestaje da važi Sporazum o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice, zaključen između Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske". 

ATV je ranije izvještavala o pritiscima na Graničnu policiju da omogući Federalnoj da na teritoriji Srpske može raditi poslove iz nadležnosti Policije Republike Srpske. Ta saznanja potvrdili su i direktor Granične policije Zoran Galić kao i ministar unutrašnjih poslova Srpske.

"Imamo takođe saznanja i informacije da je pokušan određen pritisak prema direktoru Granične policije gospodinu Galiću da se na osnovu nekog pravilnika koji je Mektić sam donio dovede federalna policija na granicu prema Republici Srbiji. To su bili ultimativni zahtjevi i veoma neprimjereni sa njihove strane. Poznajem gospodina Galića bar petnaest godina i siguran sam da on takvim pritiscima neće da podlegne", kaže Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Zoran Galić za ATV je ranije poručio da neće podleći pritiscima i dane želi da učestvuje u protivustavnim i nezakonitim radnjama.

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина