Nikola Špirić za ATV

Savez za promjene se zakleo da će centar odlučivanja prebaciti u Sarajevo

  • 17.07.2018. 20:41

"Izgubila je Republika Srpska, ali izgibila je i BiH u ovom mandatu. To su četiri godine gdje smo se vrtili u krug u stalnim sukobima, u pokušajima da se centar pažnje iz Banjaluke prenese na Sarajevo, što je radio Savez za promjene. Ono što je okarakterislao prethodne četiri godine Saveza za promjene na čelu sa SDS-om, jeste četiri godine podrivanja institucija Republike Srpkse, a to su jedine institucije koje mogu da funkcionišu i koje su stabilne, rekao je Nikola Špirić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH, komentarišući prethodne četiri godine na političkoj sceni gostujući u emisiji "1na1" ATV-a.

Špirić je istakao da se Savez za promjene na čelu sa SDS-om zakleo da će centar odlučivanja prebaciti u Sarajevo. 

"Predstavnici Saveza za promjene, koji su imali međunarodne kontakte su govorili o Republici Srpskoj kao o problemu. Sjetite se da su govorili da ima paravojska, da ima parapolicija, naoružavanje, te nevladine organizacije koje su problem za BiH da bi se u suštini prikrivali pravi problemi. Kada bi sada analizirali šta je problem vlasti na nivou BiH, mislim da su to migranti na ulicama, ne zna se kuda ulaze, kuda izlaze, šta sa njima, a to vlast u Sarajevu već dvije godine prikriva i taj problem nije od danas već od kada je krenula migrantska kriza", naglasio je Špirić.

Špirić je istakao da su Savez za promjene i vlast na nivou BiH konstantno pokušavali da blokiraju ekonomski razvoj Republike Srpske raznim blokadana novca, više od 700 miliona,  koji je pripadao Srpskoj. 

"Mislim da je Vlada Republike Srpske na čelu sa Željkom Cvijanović postigla sjajne rezultate sa kakvim se sve problemima suočavala i borila u Sarajevu", naglasio je Špirić. 

Špirić je istakao da su prethodne četiri godine bile godine tumaranja, zablude, ispunjavanja želja Sarajeva i međunarodne zajednice, ali da je Srpska opstala i ostala na čvrstim nogama. 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)