Satler: Izaći na izbore i uputiti jasnu poruku liderima

  • 20.12.2020. 17:24

Ambasador SAD u BiH Erik Nelson i šef Delegacije EU u BiH Јohan Satler pozvali su Mostarce da se do zatvaranja birališta u što većem broju izađu i glasaju na lokalnim izborima prvim poslije 12 godina, što će biti i poruka za izabrane lidere na šta treba da se fokusiraju.

Nelson je istakao da će građani masovnijim odzivom poslati jasniju poruku za izabrane lidere šta je to sa čim treba da se uhvate u koštac i na šta treba da fokusiraju svoju pažnju da bi počeli rješavati pitanja od interesa za građane.

- Veoma je moguće da su ovo izbori koji su privukli najviše pažnju posmatrača. Odziv za sada je dobar, ali nadam se da će biti još bolji i pozivam još jednom sve da izađu i glasaju - rekao je Nelson na konferenciji za novinare u Mostaru.

On je dodao i da Ambasada SAD podržava Koaliciju "Pod lupom" koja je obezbijedila posmatrače na svim biralištima, što će, smatra, pomoći da bilo koja neregularnost bude prijavljena, prenose federalni mediji.

Satler je apelovao da 35 budućih vijećnika u Gradskom vijeću konkretno djeluje i da se parlament što prije formira i izabere gradonačelnik.

- Ti ljudi su izabrani ispred stranaka, ali građani su im povjerili mandat da rješavaju probleme - rekao je Satler.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.