Staša Košarac

Sarajevu ne odgovaraju Dodikova snaga i kredibilitet

  • 27.11.2018. 13:34

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da su prijetnje smrću upućene predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i članovima njegovog kabineta odraz toga što nekome smetaju Dodikova snaga i kredibilitet na toj poziciji.

"Očigledno da neko ne želi Milorada Dodika i da Sarajevu na toj poziciji smetaju njegova snaga i kredibilitet koji su mu dali građani Republike Srpske u izbornom procesu", rekao je Košarac u Sarajevu. 

On je konstatovao da političkom Sarajevu očigledno ne odgovara odgovorna politika Republike Srpske na zajedničkom nivou vlasti. 

"Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik je čovjek koji vodi odgovornu politiku za Republiku Srpsku i srpski narod", rekao je Košarac. 

Podsjećajući da su građani Srpske Dodiku na izborima dali najveći broj glasova koje je jedan Srbin osvojio u istoriji izbornog procesa, Košarac je istakao da to dovoljno govori o izbornom kredibilitetu i politici koju zastupa predsjedavajući Predsjedništva BiH. 

"Sasvim je jasno da Sarajevu ne odgovara takav lider Republike Srpske, takav lider srpskog naroda. S obzirom na činjenicu da dobro prepoznajem različite vrste elemenata borbe Sarajeva prema našim vrlo jasnim nacionalnim interesima, siguran sam da će sa takvim podvalama ići dalje i da čine sve kako Dodik ne bi bio u Sarajevu i kako bi eventualno odustao od pozicije srpskog člana Predsjedništva, što je za nas potpuno neprihvatljivo", naglasio je Košarac. 

On je poručio da politički predstavnici Republike Srpske imaju jasan politički kurs i ambicije zasnovane na Ustavu. 

U kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Srni je rečeno da su predsjedavajući Milorad Dodik i članovi kabineta srpskog člana Predsjedništva dobili prijetnje smrću. 

Srni je potvrđeno da je juče upućen poziv sa njemačkog broja na telefonski broj u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, te da je nepoznata osoba počela da vrijeđa Dodika i njegove saradnike govoreći "da će ih sve zapaliti". 
 

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник