Ugroženo zdravlje stanovnika

Sarajevo ponovo najzagađeniji grad u FBiH

  • 21.12.2018. 08:36

Zagađenost vazduha u gradovima Federacije BiH jutros je povišena i predstavlja opasnost za sve građane, a ubjedljivo najzagađeniji su Sarajevo, gdje je izmjeren indeks kvaliteta vazduha 508, i Ilijaš 457, podaci su sa internet stranice "Zrak.ekoakcija".

Ukoliko indeks prelazi 300 smatra se opasnim i može izazvati ozbiljne posljedice za cjelokupno stanovništvo, pa je tokom boravka napolju potrebno izbjegavati bilo kakve napore. 

"Najugroženije kategorije stanovništva su trudnice, stara lica i djeca, lica s respiratornim i srčanim problemima, koje bi morale ostati u zatvorenom", nevedeno je na sajtu. 

Opasan indeks kvaliteta vazduha, ali sa nešto nižim vrijednostima, jutros u 7.00 časova izmjeren je u Zenici 324, Kaknju 302, Lukavcu 301, što je okarakterisano kao veoma nezdrav i opasan vazduh za osjetljivije kategorije građana. 

Veoma nezdrav vazduh jutros je bio Tuzli sa indeksom kvaliteta vazduha 248 i Goraždu 152, dok je u Banovićima izmjereno 83. 

Vrijednosti indeksa kvaliteta vazduha od 51 do 100 smatra se umjerenim, a vrijednost od 301 do 500 veoma opasnim po zdravlje. 

Podaci objavljeni na ovoj veb stranici prikupljeni su sa mjernih stanica zvaničnih institucija u Federacije BiH, rečeno je Srni u Udruženju "Eko-akcija" u Sarajevu. 

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.