Ružicu Jukić zamijeniće Sanela Gorušanović Butigan

11:00, 04.06.2020.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Milan Tegeltija informisao je članove tog tijela da će Ružicu Jukić, kojoj je istekao mandat u VSTS-u, zamijeniti sudija Opštinskog suda u Sarajevu Sanela Gorušanović Butigan.

Na početku drugog dana zasjedanja Tegeltija je informisao članove Savjeta i o reagovanju Suda BiH koje je uslijedilo nakon jučerašnje sjednice, a odnosi se na njegovo komentarisanje sudske odluku o ukidanju Pravilnika o postupku ocjenjivanja rada nosilaca pravosudnih funkcija i Kriterijuma za ocjene u rada sudija, o čemu tokom sjednice nije bilo rasprave.

Tegeltija je rekao da je najavljeno saopštenje VSTS-a o pritiscima na rad pravosuđa u BiH u izradi i da bi trebalo biti završeno do kraja dana.

VSTS danas, između ostalog, treba da razmatra Inicijativu za donošenje zaključka o proširivanju prakse privremenog upućivanja nosilaca pravosudnih funkcija radi pružanja pomoći institucijama sa značajnim brojem neriješenih predmeta u skladu sa Zakonom o VSTS-u.

Na dnevnom redu je i predstavljanje vodiča kroz krivični postupak, namijenjenog djeci žrtvama/svjedocima krivičnih djela.