Ruski ambasador: Dodik i Čović predstavljaju glas naroda

  • 24.11.2020. 20:38

Počeo je sastanak ambasadora zemalja članica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, koji se održava na prijedlog ruskog ambasadora pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzje, a kojem prisustvuju predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, i lider HDZ-a Dragan Čović.

Nebenzja je na početku kazao da mu je žao što sastanku ne prisustvuje predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je pismenim putem odbio prisustvovati.

"Pozvali smo predstavnike tri glavne partije, nažalost, predstavnik jedne političke partije Bakir Izetbegović odlučio je da ne prisustvuje sastanku, ali nam je drago što je poslao pismo. Nismo ni na koji način namjeravali da umanjimo važnost Predsjedništva BiH, ali format ovog susreta dopušta nam da pozovemo i nezvanične predstavnike", kazao je Nebenzja.

Istakao je da njihove glasove žele čuti jer "oni kao vođe političkih stranaka predstavljaju glasove naroda".

Sastanku prisustvuje i visoki predstavnik Valentin Incko, a Nebenzje je izrazio nadu da će ovaj susret biti bolji za konstruktivan i otvoren dijalog i da će ovaj sastanak dokazati da je Dejtonski sporazum osnova mira i stabilnosti.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.